Kwaliteitenspel (Competence building)

In kleine groepen wordt een kaartspel gespeeld waarbij sterktes en zwaktes worden ontdekt. De sterke punten kunnen de deelnemers op hun cv zetten en dat zal hen helpen zich te wapenen in een sollicitatiegesprek.

Interview technieken

Tijdens deze workshop wordt aangeleerd welke houding men moet aannemen tijdens een interview. Door medestudenten te interviewen en te observeren tijdens een gesimuleerd sollicitatiegesprek, wordt duidelijk hoe belangrijk het is om zichzelf op een positieve manier voor te stellen aan een potentiële werkgever en communicatievaardigheden ontwikkelen die zullen helpen bij toekomstige ‚Äòechte’ sollicitatiegesprekken. De gesprekken worden op film opgenomen en samen geanalyseerd zodat aan het einde van de workshop nuttige feedback en tips meegegeven kunnen worden voor een geslaagd jobinterview.

CV opstellen

Deze workshop leert hoe je een job te pakken kan krijgen op basis van een geschikt CV. Deze interactieve workshop geeft de basis informatie met onder andere “Tips & Tricks”, “Check List”, “Do’s & Don’ts”, etc., waarna in kleine groepen zelf een CV wordt opgesteld die dan geanalyseerd wordt. Er is de kans om vragen te stellen, wat zal helpen om het cv te verbeteren en zo de kans op een job te vergroten.

Ervaringsdeskundigen

In het eerste deel van deze workshop leer je hoe belangrijk presentatie is en hoe je het best voor de dag komt bij een toekomstige werkgever. Tijdens een interview wordt immers heel snel een eerste indruk gevormd van een kandidaat, wat bepalend kan zijn in de uiteindelijke beslissing van de werkgever.

Styling workshop

In het tweede deel krijg je de kans om te praten met mensen die ervaring hebben op het terrein en die je zullen vertellen hoe zij op zoek gegaan zijn naar een job en welke obstakels zij moesten overwinnen om te raken waar ze nu zijn.

Online weetjes bij het zoeken naar een job

Tijdens deze workshop krijg je tips over hoe je het internet kan gebruiken in je zoektocht naar een job. Er worden drie thema’s besproken:

1. Online solliciteren
2. Fun & veilig gebruik van sociale netwerken
3. Online voorbereiding op een sollicitatiegesprek